Voedselveiligheid

Hygiëne


De hygiënecode beschrijft hoe bedrijven hygiënisch kunnen werken met voedsel. De NVWA handhaaft deze hygiënecode. Controles door de NVWA worden niet van tevoren aangekondigd. Het is raadzaam deze controles niet af te wachten en zelf preventieve maatregelen te nemen in voedselveiligheid. Bovendien vertrouwen de gasten erop dat u veilig voedsel levert. Talsma Horeca Advisering is u graag van dienst in het verantwoord toepassen van de hygiënecode. 


Bedrijfsinrichting


In ruimten waar levensmiddelen worden bereid, behandeld of verwerkt, dienen het ontwerp en de inrichting zodanig te zijn dat goede levensmiddelenhygiënepraktijken kunnen worden toegepast en dat met name verontreiniging tussen en tijdens de diverse verrichtingen kan worden voorkomen.

Persoonlijke hygiëne


Eenieder die werkzaam is in een ruimte waar producten worden gehanteerd, dient een zeer goede persoonlijke hygiëne in acht te nemen en dient passende schone kleding te dragen. 


Ongediertebestrijding


Adequate maatregelen moeten worden getroffen om schadelijke organismen te bestrijden. Er moeten ook adequate maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat ongedierte op plaatsen kan komen waar levensmiddelen worden bewerkt, gehanteerd of opgeslagen. 


De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) is de organisatie die namens de overheid de veiligheid van voedsel onderzoekt en bewaakt

Talsma Horeca Advisering                                       

Henk Talsma

Talsma Horeca Advisering                            

Jonkerschap 15                                           

8806 KP Achlum                                         

Tel. 06 400 640 51

talsmahorecaadvisering@gmail.com